Ο Bill Gates πίνει νερό από απόβλητα για να σώσει τον κόσμο!


Λύση στα μολυσμένα λύματα φαίνεται πως δίνει το ίδρυμα του Bill Gates που κατασκεύασε ένα μηχάνημα που μετατρέπει το μολυσμένο νερό σε ασφαλές για κατανάλωση.
Ο Bill Gates επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται το μηχάνημα Janicki Omniprocessor και δοκίμασε ένα ποτήρι νερό που όπως αναφέρεται πριν από πέντε μόλις λεπτά ήταν ανθρώπινα περιττώματα.

Το Janicki Omniprocessor, μετατρέπει τη λάσπη από τα λύματα των υπονόμων σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τέφρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα.
Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή μπορεί να διαχειριστεί τα καθημερινά απόβλητα 100.000 ανθρώπων και να τα μετατρέψει σε 86.000 λίτρα πόσιμου νερού και 250 kW ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία αρκούν και περισσεύουν ώστε να τροφοδοτούν την λειτουργία του.

Οπως σημειώνεται, περίπου 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό και πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να αφοδεύουν σε δημόσιο χώρο, μολύνοντας έτσι το πόσιμο νερό γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες.

Η πρώτη συσκευή θα εγκατασταθεί στην Σενεγάλη τον Φεβρουάριο ώστε να συνεχιστούν οι τελικές δοκιμές που θα ορίσουν και το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας της σε άλλες χώρες.Από το Blogger.