Γιατί γέμισαν με... γυμνά πόδια οι πρωτεύουσες;

Γέμισαν γυμνά πόδια και όχι μόνο οι συρμοί του μετρό σε μεγαλουπόλεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς εκατοντάδες πολίτες, κυρίως νέοι, συμμετείχαν στο No Pants Subway Ride.

Η ετήσια αυτή συμμετοχική εκδήλωση, που έχει σαν μόνο δηλωμένο σκοπό να προκαλέσει την ευθυμία των άλλων επιβατών, ξεκίνησε το 2002 από τη Νέα Υόρκη με 7 άτομα. Το 2006 είχαν φτάσει τους 150 και η αστυνομία αποφάσισε να συλλάβει 8. Σαν αποτέλεσμα της... καταστολής, πλέον είναι ετήσια «γιορτή» γύμνιας σε εξήντα και πλέον μεγαλουπόλεις...

Οι ρίζες του No Pants Subway Ride βρίσκονται στο Ωστιν του Τέξας, όπου μία μικρή ομάδα φοιτητών στο πανεπιστήμιο της περιοχής, με το ενδεικτικό όνομα Knighthood of Buh, αποφάσισε ότι το να κατεβάζουν τα παντελόνια τους δημοσίως την Πρωτομαγιά ήταν ένα καλό και χιουμοριστικό φινάλε για το τέλος του εξαμήνου.

Μετά από πολλά χρόνια, το 2000 άρχισε η επίσημη προώθηση της νέας «παράδοσης» και σταδιακά εξαπλώθηκε σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά, όπως και νοτιότερα στο Μεξικό και αλλού, ενώ πέρασε και τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό και πλέον πραγματοποιείται σε πολλές περιοχές στην Ευρώπη και την Αυστραλία.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο που ανέβηκαν χτες στο διαδίκτυο:


Νέα Υόρκη


Σικάγο


Αμστερνταμπηγή
Από το Blogger.