Είναι η ακριβότερη πώληση πίνακα στον κόσμο. 300 εκατομμύρια δολάρια!


Ένας αισθησιακός πίνακας του Gauguin με δύο κορίτσια από την Ταϊτή πουλήθηκε κοντά στα 300 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το ακριβότερο έργο που πωλήθηκε ποτέ ιδιωτικά το «Οι Χαρτοπαίκτες» του Paul Cezanne που πούλησε ο εφοπλιστής Γιώργος Εμπειρίκος πριν δύο χρόνια.

Στο Λονδίνο, σε μια ιδιωτική συναλλαγή, μια από τις υψηλότερες τιμές που έχουν ποτέ γίνει, περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες πουλήθηκε έργο του Paul Gauguin, με δύο γυναίκες να κάθονται σε έναν εξωτερικό χώρο. Το έργο χρονολογείται στο 1892 και  έχει τον τίτλο  “Nafea Faa Ipoipo (When Will You Marry?),” δηλαδή «Πότε θα παντρευτείς;») στα ελληνικά.

Η πώληση επιβεβαιώθηκε από τον συνταξιούχο Rudolf Staechelin, 62 ετών και πρώην επικεφαλής του οίκου Sotheby's ιδιοκτήτη του έργου, που κληρονόμησε με άλλα 19 έργα από Ιμπρεσσιονιστές και Μετα-Ιμπρεσσιονιστές. Το έργο ήταν κομμάτι του Kunstmuseum Basel για περίπου μισό αιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο έχει αγοραστεί από συλλέκτη στο Κατάρ αλλά δεν είναι βέβαιο αν είναι ιδιώτης ή ενεργούσε για το Μουσείο Τέχνης του Κατάρ.
πηγή
Από το Blogger.