Η μουσική υπηρεσία Tidal έρχεται και στην Ελλάδα


«Σας παρουσιάζουμε το Tidal, την πρώτη streaming μουσική υπηρεσία που συνδυάζει μουσική στην καλύτερη ποιότητα (High fidelity), HD μουσικά videos και εξειδικευμένη κριτική παρουσίαση.»

Αυτό είναι το μικρό εισαγωγικό σημείωμα στην κεντρική σελίδα του Tidal, συνοδευόμενο από μία αντίστροφη μέτρηση, που δείχνει την ημέρα και ώρα που θα γίνει το επίσημο λανσάρισμα του και στην Ελλάδα.

Τι είναι όμως το Tidal;

Είναι μία υπηρεσία music streaming, με έδρα την Σουηδία, με εξαιρετική ποιότητα ήχου (FLAC) στα 1411 kbps, η βασική του διαφορά από τις άλλες υπηρεσίες music streaming όπως πχ το Spotify ή το Napster, όπου λειτουργούν με Mp3 ή OGG. Άρα το Tidal απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που αναζητούν την καλύτερη ποιότητα στην μουσική τους.

Πριν λίγες ανακοινώθηκε πως ο rapper Jay Z, εξαγόρασε το Tidal, προς 56 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία έχει περίπου 35.000 συνδρομητές (κατά πολύ λιγότερους σε σχέση με το Spotify που μετράει 60 εκατ. συνδρομητές σε όλο τον κόσμο). Όμως το Tidal είναι ακόμα στο ξεκίνημα του, αφού είναι online μόνο σε Αμερική, Καναδά, Αγγλία, Ιρλανδία, Φιλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 22 χώρες, που θα λανσαριστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Το Tidal έχει στην μουσική του βιβλιοθήκη περίπου 25 εκατ. τραγούδια σε FLAC ποιότητα και περίπου 75.000 μουσικά video clip σε High Definition format, με αυτό τον αριθμό να αυξάνει κάθε μέρα. Οπότε, έχετε μεγάλες πιθανότητες να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Επίσης, το Tidal έχει εφαρμογές για smartphones (iPhone & Android), για να μπορείτε να ακούτε την μουσική και μέσα από το κινητό σας.

Όσο αφορά το θέμα της συνδρομής, στην Ελλάδα θα κοστίζει 13.99 ευρώ. Η αντίστοιχη μηνιαία συνδρομή στην Αμερική έχει 19,99 δολάρια. Σίγουρα δεν την λες και φθηνή music streaming υπηρεσία (ας μη ξεχάσουμε το γεγονός όμως πως προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες).

Μπορείτε να ρίξετε μία πρώτη ματιά στο Tidal και να το δοκιμάσετε δωρεάν για 7 ημέρες, εδώ: http://tidalhifi.com/gr

πηγή
Από το Blogger.