Αυτό είναι το πρώτο video που ανέβηκε στο YouTube, 10 χρόνια πριν!


Ηταν 23 Απριλίου του 2005 όταν σε μια νέα πλατφόρμα με το όνομα YouTube ανέβηκε ένα βίντεο που σήμερα δεν θα έβλεπε κανείς, αλλά η ιστορική του σημασία είναι μεγαλύτερη απ' όσο φανταζόταν ποτέ ο συνιδρυτής της μεγαλύτερης επανάστασης στον τρόπο που «βλέπουμε» τον κόσμο γύρω μας.

To βίντεο διαρκεί 18 δευτερόλεπτα και δείχνει τον Τζαγουέντ Καρίμ, συνιδρυτή του YouTube, σε εναν ζωολογικό κήπο, εντυπωσιασμένο από τις μεγάλες προβοσκίδες μιας αγέλης ελεφάντων.

Ναι, μια τόσο βαρετή στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου υπήρξε η αρχή μιας μεγάλης επανάστασης που σήμερα μετράει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες και περισσότερες από 300 ώρες βιντεογραφημένου υλικού να «ανεβαίνει» κάθε λεπτό που περνάει.

Και μπορεί στην εποχή μας, το εν λόγω βίντεο με τίτλο «Me at the Zoo» και κακή ποιότητα εγγραφής να μην μετρούσε παρά μόνο ελάχιστα χτυπήματα, αλλά η «ιστορική» του σημασία το φέρνει να έχει περισσότερα από 19 εκατομμύρια views και περισσότερα από 130.000 σχόλια, παραμένοντας ένα μνημείο μιας τεράστιας αλλαγής στον τρόπο που «βλέπουμε» τον κόσμο γύρω μας.πηγή
Από το Blogger.