Τα All Star αλλάζουν!


Υπήρξε το πρώτο αμιγώς «μπασκετικό» παπούτσι στην ιστορία κι εξελίχθηκε σε ένα κανονικό σύμβολο του διαχρονικού casual ντυσίματος και σε λατρεμένο φετίχ της σύγχρονης μουσικής, αποτελώντας αγαπημένη επιλογή, μεταξύ πολλών άλλων, του Kurt Cobain και των Ramones. Αυτά, σε διάστημα «μόλις» 98 (!) ετών. Βλέπεις, τα «Chuck Taylor», τα αγαπημένα σου All Star της Converse δηλαδή, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1917. Κι από τότε -ευτυχώς- έχουν μείνει ίδια και απαράλλαχτα...

Ή, ακριβέστερα, είχαν μείνει μέχρι χθες. Γιατί χθες, μετά από σχεδόν έναν αιώνα, η Converse αποφάσισε το επόμενο βήμα του θρυλικού μοντέλου της, παρουσιάζοντας τη νέα, βελτιωμένη εκδοχή του. Γιατί; Γιατί οι καιροί αλλάζουν. Αλλά κι επειδή την αλλαγή αυτή πιθανότατα τη θεωρούσε απαραίτητη η ίδια η Converse, αφού όπως το έθεσε σε συνέντευξή του ο Richard Copcutt, αντιπρόεδρος και General Manager της εταιρείας «περιμέναμε πολύ καιρό τη συγκεκριμένη ημέρα. Και θεωρώ ότι θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία μας».


Με μια πρώτη, γρήγορη ματιά, τα νέα «Chuck Taylor» (ή αλλιώς Chuck Taylor II όπως είναι η επίσημη ονομασία τους) δεν διαφέρουν πολύ από το κλασικό μοντέλο της Converse. Τα φαινόμενα, όμως, για μια ακόμη φορά απατούν, αφού τα νέα All Stars στην πραγματικότητα ξεχωρίζουν για μια σειρά «αναβαθμίσεων» που έχουν υποστεί, με πρώτη και καλύτερη τη χρήση ενός πρωτοποριακού αφρώδους υλικού, του Lunarlon, το οποίο η Nike (σ' αυτήν ανήκει από το 2003 η Converse) χρησιμοποιεί στα μοντέλα που απευθύνονται σε μπασκετμπολίστες και δρομείς.

Άλλες αλλαγές εντοπίζονται στην επιλογή υλικών που βοηθούν στην «αναπνοή» των ποδιών, στη χρήση ανώτερης ποιότητας υφάσματος στην κατασκευή τους αλλά και στην καλύτερη στήριξη του ποδιού (με άλλα λόγια, είναι πιο ξεκούραστα στο πόδι και μυρίζουν λιγότερο μετά από πολλές ώρες χρήσης). Σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή τους, οι πιο σημαντικές διαφορές εντοπίζονται στο σήμα της Converse, που είναι πλέον «ραφτό», ενώ οι κρίκοι από τους οποίους περνάνε τα κορδόνια είναι στο ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο παπούτσι.

Επιπλέον, τα νέα allstar-άκια, τα οποία αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα στην αμερικανική αγορά στις 28 Ιουλίου, είναι λίγο πιο ακριβά από τους προκατόχους τους, αφού θα κοστίζουν από 70 έως 75 δολάρια (σ.σ. 64 έως 69 ευρώ). Αρχικα, θα κυκλοφορήσουν μόνο σε μαύρο, άσπρο, κόκκινο και μπλε χρώμα.

Αν, πάντως, είσαι πιο «παραδοσιακός» τύπος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεναχωριέσαι για τον «θάνατο» του αγαπημένου σου παπουτσιού, αφού παράλληλα με τα «νέα» All Stars θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν στην αγορά και τα «παλιά». «Σκοπός μας δεν είναι η αντικατάσταση του αυθεντικού μοντέλου αλλά η παροχή περισσότερων επιλογών στους πελάτες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Copcutt.

Και αυτά είναι όντως καλά νέα. Γιατί οι καιροί μπορεί να αλλάζουν, οι συνήθειες όμως ποτέ...πηγή

Από το Blogger.