Αυτός είναι ο Έλληνας των φετινών βραβείων Όσκαρ!


Με το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας Μικρού Μήκους, έφυγε από την 88η τελετή απονομής, ο Ελληνοαυστραλός διευθυντής φωτογραφίας, Μιχάλης Παλαιοδήμος. Ο 32χρονος ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο.

Γεννημένος την 1η Οκτωβρίου του 1984, ο Μιχάλης Παλαιοδήμος μεγάλωσε στην Αθήνα και έφυγε για το Λονδίνο στα 17 του. Στη βρετανική πρωτεύουσα σπούδασε κλινική βιοχημεία και μέχρι τότε, ασχολούνταν ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Κόλλησε το «μικρόβιο» της φωτογραφίας όταν κράτησε στα χέρια του την φωτογραφική μηχανή του πατέρα του, ενώ παρακαλούθησε το πρώτο μάθημα φωτογραφίας, σε ένα εργαστήριο στο πλαίσιο του σχολείου.

Στο Λονδίνο επέστρεψε για το χατήρι μίας κοπέλας. Όπως έχει τονίσει ο ίδιος σε συνέντευξη του, δεν ήθελε να διατηρεί μία σχέση από απόσταση. Τότε ξεκίνησε να εργάζεται σε μία εταιρία παραγωγής, την Pulse Films London, όπου ασχολήθηκε με τα video clips. Δούλεψε στα video clips μεγάλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως είναι η Bjork και οι Coldplay.

Στη συνέχεια, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εταιρία παραγωγής. Νοίκιασε ένα γραφείο στο Ανατολικό Λονδίνο και συνεργάστηκε με νέους καλλιτέχνες, μοντέρ, φωτογράφους και σκηνοθέτες. Εκεί γνώρισε τον σκηνοθέτη Benjamin Cleary και μαζί αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη τους ταινία μικρού μήκους. Τα γυρίσματα της ταινίας που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο διήρκεσαν 3.5 ημέρες και η παραγωγή του φιλμ κόστισε γύρω στις 5.000 λίρες.

Η ταινία έχει κεντρικό ήρωα έναν μοναχικό άνθρωπο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ομιλία του. Στο διαδίκτυο, αναπτύσσει μία σχέση με μία κοπέλα και προσπαθεί να βγει μαζί της.

πηγή
Από το Blogger.