20 χρόνια μετά: Kate Moss και Naomi Campbell ποζάρουν για τον καρκίνο του μαστού


Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Το 1996 ντυμένα στα ασπρόμαυρα, τα αυθεντικά σούπερμοντελ των 90's η Kate Moss και η Naomi Campbell πόζαραν στο φακό για την πρώτη εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση του καρκίνου του Μαστού.

Είκοσι χρόνια μετά η 43χρονη Kate και η 45χρονη Naomi φωτογραφίζονται από τον Mario Testino για την 20η επέτειο της καμπάνιας «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους» (Fashion Targets Breast Cancer). Οι νέες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο Λονδίνο όπου και έγινε η φωτογράφηση. Η Moss και η Campbell ένωσαν 20 χρόνια μετά τις δυνάμεις τους για να περάσουν το μήνυμα στις γυναίκες όλου του κόσμου ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Από τότε που τα δύο μοντέλα βοήθησαν με την παρουσία τους στην εξάπλωση της καμπάνια; συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ τα οποία διατέθηκαν για έρευνες που αφορούν στην καταπολέμηση της ασθένειας.

Η νέα καμπάνια καλεί τους Βρετανούς καταναλωτές να αγοράσουν αντικείμενα από την τελευταία συλλογή.

«Οταν μου ζητήθηκε από τον οργανισμό να κάνω τη φωτογράφηση με τα αυθεντικά πρόσωπα για την 20η επέτειο δεν θα μπορούσα να αρνηθώ», είπε ο Mario Testino.

«Το θεώρησα μεγάλη μου τιμή να φωτογραφηθώ για το σκοπό αυτό», είπε η Naomi Campbell.

2016


1996Από το Blogger.