Ο super 904 και το Τravel id σας πάνε εκδρομή!


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11 ΣΤΟ ΦΑΡΡΑΓΙ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΠΑΤΣΟΣ) - ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ
(ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΡΥΜΟΣ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
-ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 08.30
-ΑΦΙΞΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ 09.45 (επίσκεψη εργαστήρι – βόλτα)
-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ 10.45
-ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ 11.00
-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΚΑΔΙ 11.45
-ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ 12.00
-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΑΤΣΟΥ 12.45
-ΑΦΙΞΗ ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΑΤΣΟΥ 13.15(Βόλτα στο φαράγγι-Γεύμα στην ταβέρνα)
-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16.15 -ΑΦΙΞΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 17:30

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ
-ΠΛΟΥΣΙΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΡΥΜΟΣ
-ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ
-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

Η Κλήρωση (για 2 άτομα) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/11/2016 στην εκπομπη του Γιώργου Μαυράκη στις 18:30


Για εσάς που θέλετε να κάνετε την κράτηση σας επικοινωνήστε με το 2810335227 καθημερινά από της 09:00-19:00

ΤΙΜΗ ΕΝΗΛΙΚΑ 25€ TIMH ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ 12,50€

Λεπτομέρειες:
Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πλατεία Ελευθερίας. Ακολουθώντας τον βόρειο οδικό άξονα Ηρακλείου-Ρεθύμνου και μέσω Πανόρμου και Περάματος θα φτάσουμε στο χωριό Μαργαρίτες. Στη σκιά του Ψηλορείτη στέκει το χωριό των κεραμοποιών και είναι ξακουστό για τους θρύλους και τις παραδόσεις του, που οι κάτοικοι φροντίζουν να διατηρούν εξακολουθώντας να κατασκευάζουν πήλινα αγγεία, απομιμήσεις αρχαίων μινωικών.Η κεραμική υπήρξε, και εξακολουθεί να παραμένει, η τέχνη που εξασκείται και σήμερα, κάνοντας τις Μαργαρίτες ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα κεραμικής στην Ελλάδα.Στάση και επίσκεψη σε τοπικό εργαστήριο (Κεραμείον).

Ακολουθώντας μια πανέμορφη καταπράσινη διαδρομή,θα περάσουμε από την Ελεύθερνα,όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά την αρχαία Ελεύθερνα,ένα από τα σημαντικότερα μέρη – αρχαιολογικού ενδιαφέροντος- που έχει να επιδείξει η Κρήτη.Η Ελέυθερνα εδώ και 30 περίπου χρόνια έχει κυρηχθεί«τοπίο φυσικού κάλλους».Κατοπιν θα επισκεφθούμε το νέο μουσείο της Αρχαίας Ελευθερνας. Το Μουσείο της Ελεύθερνας είναι το τέταρτο μεγαλύτερο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στην Ελλάδα μετά από αυτά της Ολυμπίας, των Δελφών και της Βεργίνας. Οι τρεις αίθουσες του μουσείου φιλοξενούν όλη την ιστορία της πόλης της Ελεύθερνας από το 3000 π.Χ. έως το 1300 μ.Χ. με αντικείμενα καθημερινής ζωής και έργα τέχνης.

Επόμενη στάση μας είναι στο Αρκάδι.Το Αρκάδι αποτελεί σίγουρα το ιστορικότερο μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898.Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.Στάση για επίσκεψη.

Επόμενος προορισμός μας είναι το Φαράγγι της Πατσού ή Φαράγγι Αγίου Αντωνίου, που βρίσκεται στην πανέμορφη κοιλάδα του Αμαρίου.Πρόκειται για επισκέψιμο φαράγγι με πηγή με συνεχώς τρεχούμενο νερό δίπλα στο ποτάμι, ενώ ξεχωρίζει μέσα στα βράχια ο σπηλαιώδης ναός του Αγ. Αντωνίου, πρώην ιερό αφιερωμένο στον Κραναίο Ερμή, όπου υπάρχει πηγή που αναβλύζει αγίασμα μέσα από το βράχο. Στάση για το μεσημεριανό μας γεύμα,στην είσοδο του φαραγγιού, στην πανέμορφη ταβέρνα Δρυμός.

Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Λίμνη-Φράγμα των Ποταμών. Σχηματίζεται από το φράγμα του Αμαρίου,το οποίο εγκαινιάστηκε το 2009.Η λίμνη που έχει χωρητικότητα 23 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, είναι από τους πιο σπουδαίους υδροβιότοπους στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου.13 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για την υλοποίηση του. Πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτοποριακά, ενεργειακά έργα που έχουν γίνει στη χώρα μας.

Έπειτα ακολουθώντας τον βόρειο οδικό άξονα,θα φτάσουμε το απόγευμα πίσω στο Ηράκλειο
Από το Blogger.