International Grand Gala "etoiles du ballet"29 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Χορού
INTERNATIONAL GRAND GALA ΧΟΡΟΥ
29 & 30 Απριλίου 2017
Workshop Κλασσικού Χορού
28, 29, 30 Απριλίου

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη στις 29 και 30 Απριλίου 2017, με την παρουσία διεθνούς φήμης χορευτών από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.
Η εταιρία «CST Productions» η οποία εξειδικεύεται στον τομέα του θεάματος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου και Χερσονήσου, οργανώνει στην Κρήτη το 1ο Ετήσιο «Γκαλά Χορού», με ονομασία “International Grand Gala’ étoiles du ballet”, στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο «Τα δύο Αοράκια» στη Ν. Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης.

Το μοναδικό χορευτικό θέαμα θα παρουσιαστεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διεθνούς κύρους χορεύτριας, χορογράφου και νυν καλλιτεχνικής διευθύντριας του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χριστιάνας Στεφάνου.
Με την συμμετοχή πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως οι Yen Han και Filipe Portugal από το Μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης, Maxim Chashchegorov της Όπερας του Μονάχου, Ayako Nakano, Jorge Garcia Perez, και Tana Rosas Sune της Όπερας της Βασιλείας της Ελβετίας, Rin Okuno και Valentin Stoica του Εθνικού Μπαλέτο Βουκουρεστίου, Marcia Jaquelina, Moacir Emanoel από το Θέατρο Colon της Βραζιλίας, Antonella Albano και Federico Fresi από το Εθνικό Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου, θα έρθουν να μας μαγέψουν και να μας μεταφέρουν στον κόσμο του κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, χορεύοντας διαφορετικές χορογραφίες, Solo και Pa de deux, που προέρχονται από τις πιο διάσημες variations του μπαλέτου (Swan Lake - Giselle -Sleeping Beauty - Don Quixote – Carmen - Le Corsaire κλπ).

Πρεμιέρα 29 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Χορού
Ώρα έναρξης Γκαλά: 21.00’

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια (workshops) σε ενδιαφερόμενους μαθητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές του κλασσικού χορού, με σκοπό οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να μοιραστούν μεταξύ τους αυτή την ξεχωριστή εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις της κας. Χριστιάνας Στεφάνου.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν 28, 29 και 30 Απριλίου 2017, σε δύο επίπεδα Intermediate και Advanced.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια πολιτιστικής και τουριστικής αναβάθμισης του τόπου. Το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός θα προσδώσει πολιτιστική αξία όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον δίδεται η ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται, να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα σεμινάρια που θα διεξαχθούν με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Gala.

Σύντομο Βιογραφικό της Χριστιάνα Στεφάνου
Πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και Σολίστ του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας στο Μόναχο, όπου, μεταξύ άλλων, ερμήνευσε ρόλους σημαντικών χορογράφων στα μπαλέτα όπως Giselle (Wright/Αδάμ), Κυρία με τις Καμέλιες (Noimagier/Chopin), Καρυοθραύστης (Noimagier/Tchaikovsky), Συμφωνία σε ντο (Μπαλανσίν/Bizet) κά, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε περιοδείες σε Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία.
Συνεργάστηκε με κορυφαίους καθηγητές χορού όπως η Όλγα Lepetsinskagia Marius Liepa, Alexandre Prokofiev, Valntina Savina κ.λπ. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς χορογράφους, John Noimagier, Peter Wright, Ray Barry, William Forsythe, Maurice Béjart, Touil Tharp, Jiří Kylián, Loutsinta Childs κ.ά.

Έχει διδάξει σε Όπερες και συγκροτήματα μπαλέτου σε όλο τον κόσμο, όπως το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, της Βαυαρίας, της Στουτγάρδης, της Ελβετίας, της Βοστώνης, της Ρουμανίας, το Εθνικό Μπαλέτο του Θεάτρου της Καρλσρούης, το Μπαλέτο του Βουκουρεστίου και το Μπαλέτο του Θεάτρου «Opera di Roma».

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού. Από το 2000 εργάζεται ως maître de ballet στο συγκρότημα μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ως καθηγήτρια μπάλετου στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα
Tel. +30 6986 678777
Tel. +30 6988 363426
Email: info@cstproductions.com www.cstproductions.com
Από το Blogger.