Gala κλασικού χορού | International Ballet Stars | by Christiana Stefanou


Ο κλασικός χορός στα καλύτερά του:

Gala κλασικού χορού
29 & 30 Σεπτεμβρίου 2018

& workshops κλασικού χορού 29 & 30 Σεπτεμβρίου
& 1 Οκτωβρίου 2018
Τρεις ημέρες αφιερωμένες στον κλασικό χορό!

GALA
ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
International Ballet Stars

by Christiana Stefanou
Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλασικού χορού στην Ευρώπη έρχονται στην Κρήτη, για δύο παραστάσεις –ύμνο στον κλασικό χορό, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διεθνούς φήμης χορεύτριας και χορογράφου κλασικού χορού, Χριστιάνας Στεφάνου.

Στο Gala κλασικού χορού "International Ballet Stars" by Christiana Stefanou θα παρουσιασθεί για δύο βραδιές, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον κλασικό χορό, με επιλεγμένες χορογραφίες από τα σπουδαιότερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου και με νεότερες χορογραφίες από καταξιωμένους σύγχρονους χορογράφους.

Το Gala Κλασικού Χορού "International Ballet Stars" Christiana Stefanou θα πραγματοποιηθεί για δύο μοναδικές βραδιές στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών οι παραστάσεις θα μεταφερθπύν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στα Δύο Αοράκια στις 21:30. Πληροφορίες 6944 842 761 και 6944 86 89 25.

Ένα πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών διεθνούς κύρους.


Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Gala είναι προσκεκλημένοι της κα. Χριστιάνας Στεφάνου και προέρχονται από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα μπαλέτου του κόσμου, υποσχόμενοι για ένα θέαμα που θα μείνει αξέχαστο και θα αγγίξει την ψυχή όλων!

Στην ομάδα των χορευτών περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα του κλασικού χορού σήμερα, όπως Sasha Mukhamedov και Constantine Allen από το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας (Dutch National Ballet), Cristina Dijmaru και Ovidiu Mateilancu, από το Εθνικό Μπαλέτο της Ρουμανίας (National Ballet of Rumania), Katherina Markowskaja και Maxim Chashchegorov από το Βαυαρικό Κρατικό Μπαλέτο (Bavarian State Ballet), Márcia Jaqueline και Flavio Salamanka από το Salzburger Landestheater κ.ά .

Κλασικές χορογραφίες και οι σύγχρονες τάσεις του κλασικού χορού
Οι διεθνούς φήμης χορευτές θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από περίφημα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, όπως Ωραία Κοιμωμένη, Δον Κιχώτης, Λίμνη των Κύκνων, Ρωμαίος&Ιουλιέτα, Μπαγιαντέρα κ.ά.. Στις δύο παραστάσεις ωστόσο θα εκπροσωπηθούν και οι νέες τάσεις στον κλασικό χορό με χορογραφίες αναγνωρισμένων χορογράφων, μεταξύ των οποίων της Χριστιάνας Στεφάνου και των Ted Brandsen, Uwe Scholz, Reginaldo Rodrigues de Oliveira.


Παραστάσεις του Gala Κλασικού Χορού: 29 & 30 Σεπτεμβρίου, 21:00


Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, Αντιδημαρχία Τουρισμού

Μία παραγωγή της Panoptes Analytics Μον.ΙΚΕ

Για πληροφορίες σχετικά με την παράσταση και εισιτήρια, επικοινωνήστε στο:

K. +30 6944 868 925, int.artevents@gmail.com

Christiana’s Stefanou Workshops
Με αφορμή το Διεθνές Gala Κλασικού Χορού "International Ballet Stars" by Christiana Stefanou θα πραγματοποιηθεί τριήμερο σεμινάριο κλασικού χορού με τη συμμετοχή τριών καταξιωμένων καθηγητών - χορευτών, Christiana Stefanou (Bavarian State Ballet), Maxim Chashchegorov (Kirov) και Jiri Jelinek (National Ballet of Canada).
Το τριήμερο Workshop θα διαχωριστεί σε διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων, ενώ απευθύνεται σε σπουδαστές χορού από 10 ετών και άνω καθώς και σε επαγγελματίες (χορευτές ή καθηγητές), στα επίπεδα Intermediate (μεσαίο) και Advanced (προχωρημένο).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των σπουδαστών και των επαγγελματιών και να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διδαχθούν τεχνικές από διακεκριμένους καθηγητές - χορευτές διεθνούς φήμης.
Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο +30 694 4868 925 ή στο int.artevents@gmail.com


Χριστιάνα Στεφάνου
Πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου. Έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους με το συγκρότημα του Βαυαρικού μπαλέτο σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου, όπως Ζιζέλ, Κυρία με τις Καμέλιες, Καρυοθραύστης, Συμφωνία σε ντο, κ.ά. Έχει περιοδεύσει σε Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία,  Ελβετία,  Γερμανία,  Ισπανία,  Ιταλία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία και Πολωνία. Στις συνεργασίες της συγκαταλέγονται κορυφαίοι καθηγητές χορού, όπως η Olga Lepetsinskagia, Marius  Liepa, Alexandre Prokofiev, Valntina Savina και διεθνούς φήμης χορογράφοι, μεταξύ των οποίων οι John Noimagier, Peter Wright, Ray Barry, William Forsythe, Maurice Béjart, Touil Tharp, Jiří Kylián, Loutsinta Childs. Έχει διδάξει ως Guest Teacher σε Όπερες και συγκροτήματα κλασικού χορού σε όλον τον κόσμο όπως στο Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, Πράγας, Βαυαρίας, Στουτγάρδης, Ελβετίας, Βοστώνης, Ρουμανίας, Βουκουρεστίου, Θεάτρου της Καρλσρούης,  Θεάτρου “Opera di Roma”, Dutch National Ballet (Het Nationale Ballet). Έχει διατελέσει καθηγήτρια κλασικού χορού στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού ενώ από το 2000 εργάζεται ως maitre de ballet στο συγκρότημα μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της οποίας κατά το διάστημα 2010-2011 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια.

Maxim Chashchegorov, γεννημένος στη Ρωσία, έλαβε την εκπαίδευσή του στην Ακαδημία μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης. Κατά την αποφοίτησή του έγινε μέλος του θεάτρου Mariinsky όπου ερμήνευσε μεγάλους ρόλους και κατόπιν έγινε πρώτος χορευτής του Βαυβαρικού μπαλέτου.  Στο ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνονται τα έργα όπως Solor in La Bayadère (M. Petipa/P. Bart), Lysander στο Α Midsummer Night's Dream (J. Neumeier), Lucentio στο The Taming of the Shrew (J. Cranko), Ali slave and Lankedem in Le Corsaire (M. Petipa/I. Liška), Pas de deux 2 in Artifact (W. Forsythe), Prince Désiré στο Sleeping Beauty (M. Petipa/I. Liška).


Jiří Jelínek, γεννήθηκε το 1977 στην Πράγα.  Ήταν πρώτος χορευτής στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας και το Stuttgart Ballet. Το 2010 διετέλεσε χορευτής στο Εθνικό Μπαλέτο του Κανάδα. Διακρίνεται για τον συνδυασμό για τη δυνατή του σκηνική παρουσία και τις εξαιρετικές του ικανότητες ως παρτενέρ.  Ο Jiri έγινε γνωστός για την ερμηνεία του στο ρόλο του Ονιέγκιν του John Cranko. Έχει χορέψει με πολλές διακεκριμένες χορεύτριες συμπεριλαμβανομένων τις Polina Semionova, Sue Jin Kang, Bridget Breiner, Alicia Amatriain, Katia Wunsche, Xiao Nan Yu, Sonia Rodriguez, Heather Odgen, Tereza Podařilová σε ρόλους όπως Sergei Diaghilev Nijinsky (John Neumeier), Albert - Giselle (Vlastimil Jílek), Romeo and Tybalt (John Cranko), Petrucchio - The Taming of the Shrew  (John Cranko) κ.ά. Βραβεύθηκε με τα βραβεία Philip Morris Ballet Flower ως καλύτερος Τσέχος χορευτής (1999), Foundation pour la Danse - Prix de Geneve (1995).
Από το Blogger.