Η Taylor Swift σε νέα δισκογραφική εταιρεία!


Η Taylor Swift, μία από τους πιο δημιουργικούς και εμπορικά επιτυχημένους καλλιτέχνες στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, υπέγραψε παγκόσμιο δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Universal Music Group (UMG), την παγκόσμια ηγέτιδα στην ψυχαγωγία με βάση τη μουσική.

Σύμφωνα με την πολυετή συμφωνία, η UMG θα είναι ο αποκλειστικός δισκογραφικός συνεργάτης της Taylor Swift σε διεθνές επίπεδο και η Republic Records της UMG θα είναι ο δισκογραφικός συνεργάτης της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το συμβόλαιο, το οποίο έχει άμεση ισχύ και περιλαμβάνει την κυκλοφορία πολλαπλών άλμπουμ, κάνει ακόμη πιο στενή τη σχέση μεταξύ της Taylor Swift και της Universal Music Group.

Η συμφωνία βασίζεται στην τεράστια επιτυχία που σημείωσε η pop star με την Big Machine Records, την εταιρεία που την έφερε για πρώτη φορά στην οικογένεια της UMG, μέσω μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής συμμαχίας με τη Republic Records.

Η Taylor Swift έχει βραβευθεί με δέκα Grammy και έχει διακριθεί ως ο νεότερος ηλικιακά παραλήπτης του Grammy για το «Άλμπουμ Της Χρονιάς», ενώ είναι η πρώτη γυναίκα σόλο καλλιτέχνης που έχει κερδίσει δύο φορές το συγκεκριμένο βραβείο.

Η 28χρονη τραγουδίστρια είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης στην ιστορία που διαθέτει τέσσερα άλμπουμ το οποία έχουν καταγράψει πωλήσεις άνω του ενός εκατομμυρίου αντιτύπων κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους: Το «Speak Now» το 2010, το «RED» το 2012, το «1989» το 2014 και το «reputation» το 2017.

Κάνοντας την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Sir Lucian Grainge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Music Group, δήλωσε:

«Λίγοι καλλιτέχνες στην ιστορία προσεγγίζουν το συνδυασμό των τεράστιων παγκόσμιων επιτυχιών και της δημιουργικής λαμπρότητας της Taylor Swift. Είναι τόσο πολύ ταλαντούχα, μπορεί να επιτύχει οτιδήποτε. Έχω τόσο τεράστιο σεβασμό για την Taylor, ιδιαίτερα για τη χρήση της επιρροής της, την οποία κέρδισε με σκληρή δουλειά, για την προώθηση θετικών αλλαγών.»

«Λόγω της αφοσίωσής της στους συναδέλφους της καλλιτέχνες, όχι μόνο θέλησε να συνεργαστεί με μία εταιρεία που κατανοούσε το δημιουργικό όραμά της και είχε τους πόρους και την τεχνογνωσία να το εκτελέσει παγκοσμίως για λογαριασμό της, αλλά και με έναν εταίρο του οποίου η προσέγγιση προς τους καλλιτέχνες ήταν ευθυγραμμισμένη με τη δική της», συμπλήρωσε ο Sir Lucian Grainge.

«Με αυτές τις κοινές πεποιθήσεις, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί και όλοι μας στην UMG είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που ξεκινάμε το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας της δίπλα της», κατέληξε.

Ο Monte Lipman, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Republic Records, δήλωσε:

«Η Taylor όχι μόνο συνέλαβε τη φαντασία μιας ολόκληρης γενιάς, αλλά και επαναπροσδιόρισε το πρότυπο της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας. Η αφοσίωσή της στην τραγουδοποιία και στο performing έχει κερδίσει το σεβασμό των συναδέλφων της και εκατομμυρίων οπαδών από όλο τον κόσμο.»

«Δεν μπορώ παρά να φανταστώ τι είναι ικανή η Taylor να επιτύχει τα επόμενα χρόνια, τόσο πολιτιστικά όσο και δημιουργικά. Είμαι κάτι παραπάνω ​​από ενθουσιασμένος που δημιούργησα μία συμμαχία με τη Republic Records και την ασύγκριτη Taylor Swift.»
Από το Blogger.