Αυτό είναι το "club των 27" που γίνεται ταινία τρόμου!


Οι περισσότεροι σίγουρα γνωρίζετε το περιβόητο «Club των 27» που κουβαλά μια βαριά «κατάρα» καθώς έχει συνδεθεί -κυρίως- με μουσικούς που «έφυγαν» από τη ζωή στο απόγειο της δόξας τους, σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα που έχουν μπει στο... μακάβριο αυτό «club» είναι του Τζίμι Χέντριξ, της Τζάνις Τζόπλιν, του Τζιμ Μόρισον, του Κερτ Κομπέιν, της Έιμι Γουάινχαουζ και αρκετών ακόμα άλλων που κατά μια τραγική σύμπτωση πέθαναν από εθισμούς, αυτοκτονίες, ή δυστυχήματα στα 27 τους χρόνια.

Το «κλαμπ των εικοσιεπτάχρονων» ή «οι αθάνατοι νέοι» όπως είναι επίσης γνωστό στα ελληνικά, καθιερώθηκε μετά την αυτοκτονία του frontman των Νιρβάνα, Κερτ Κομπέιν, στις 5 Απριλίου 1994, γεγονός που οδήγησε στο να ακούγονται ευρύτερα πλέον διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και προλήψεις που ήθελαν την ηλικία των 27 να είναι καταραμένη για τους ταλαντούχους μουσικούς.

Το φαινόμενο αυτό έγινε ακόμα και αντικείμενο έρευνας επιστημόνων οι οποίοι μελετώντας και συγκρίνοντας τα στατιστικά στοιχεία, τις ηλικίες, τους θανάτους των καλλιτεχνών, όπως και τα αίτια που τους προκάλεσαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια τραγική ομολογουμένως σύμπτωση, καταρρίπτοντας έτσι κάθε μεταφυσική θεωρία.

Ωστόσο, το Χόλιγουντ που αγαπά οτιδήποτε σατανικό και ανεξήγητο, άντλησε έμπνευση από το «Club των 27» και σκέφτηκε να το μεταμορφώσει σε ένα μεγάλο και απεχθή καλικάντζαρο που διψάει για αίμα και ανθρώπινες ψυχές. Όλα αυτά συμβαίνουν στο φιλμ υπερφυσικού τρόμου με τίτλο «The 27 Club», το οποίο απέκτησε και τρέιλερ πριν λίγες μέρες.H ιστορία της ταινίας έχει ως εξής: μια τραγουδίστρια και ένας φοιτητής δημοσιογραφίας που κάνει τη διατριβή του προσπαθούν να ανακαλύψουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την κατάρα του «Club των 27» και τότε ξεκινά ο εφιάλτης με τη μορφή ενός φρικιαστικού δαίμονα που διψά για νεανικό αίμα και φρέσκο κρέας...

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πάτρικ Φόγκαρτι, ενώ ηθοποιοί υποδύονται τον Κερτ Κομπέιν, την Έιμι Γουάινχάουζ, τον Τζίμι Χέντριξ και τον Τζίμ Μόρισον. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η ταινία θα κυκλοφορήσει στις σκοτεινές αίθουσες ή σε DVD απευθείας,

Ο καθένας από τους καλλιτέχνες στους οποίους κάνει αναφορά το φιλμ και δυστυχώς βρίσκεται στο «club», υπέφερε από ψυχικές διαταραχές αδυνατώντας να διαχειριστεί τους προσωπικούς του δαίμονες. Δαίμονες που είχαν και μορφή και όνομα και λέγονταν κατάθλιψη ή εθισμός σε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ. Ναι, σίγουρα οι δαίμονες αυτοί είναι φρικιαστικοί, δεν είναι όμως υπερφυσικοί.

Η κατάθλιψη, ο εθισμός και οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι μεγάλα τρομακτικά τέρατα με κοφτερά δόντια που πετάγονται στο σκοτάδι για να μας πάρουν τημ ψυχή. Είναι απόλυτα πραγματικά προβλήματα, τα οποία κάνουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε καθημερινή βάση πολύ δύσκολη. Η αυτοκτονία και η υπερβολική δόση ναρκωτικών είναι φρικτά και τραγικά γεγονότα και σίγουρα δεν πρέπει να αποτελούν τροφή για ιστορίες μεταφυσικού τρόμου του Χόλιγουντ.

Στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί δείτε τους πραγματικούς «δαίμονες» που πήραν τη ζωή 5 αγαπημένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Από το Blogger.