Ποιο πασίγνωστο συγκρότημα θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στην Eurovision 2020;Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2020 θα είναι ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά τη νίκη της χώρας το 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, με τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade». Αυτή θα είναι η 5η φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, με την τελευταία φορά να είναι το 1980, ενώ θα είναι η πρώτη φορά μετά τον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2012, που η χώρα θα φιλοξενήσει κάποιο διαγωνισμό Eurovision. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Rotterdam Ahoy και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 12 και 14 Μαΐου 2020 και τον τελικό στις 16 Μαΐου 2020.

37 χώρες έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μεταξύ των οποίων και η Ουκρανία, η οποία είχε αποχωρήσει από τον διαγωνισμό του 2019 λόγω διενέξεων με τους καλλιτέχνες σχετικά με το συμβόλαιο συμμετοχής.

Η πρώτη χώρα που αποκάλυψε το όνομα που θα την εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό είναι το Βέλγιο!

Το δημοφιλές συγκρότημα των Hooverphonic αποκάλυψε πως θα είναι οι επόμενοι εκπρόσωποι της χώρας, με μια ανάρτηση τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τους. Χωρίς να αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες, το συγκρότημα που αποτελείται πλέον από τους Alex Callier, Raymond Geerts και την νέα τους τραγουδίστρια Luka Cruysberghs, είναι το πρώτο όνομα που μπαίνει στη λίστα των διαγωνιζόμενων ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη με το «καλημέρα»!Από το Blogger.